Hoofdkussens

Hoofdkussens

Uw bed kan nog zo goed zijn, maar van een verkeerd hoofdkussen kunt u alsnog wakker liggen. ’s Nachts rust u uit om nieuwe energie op te doen. Vooral de nekwervels dienen goed te worden ondersteund. Want om goed te kunnen uitrusten mag daar geen spanning zitten. En daar zorgt juist een goed hoofdkussen voor. Het geeft precies de juiste ondersteuning aan uw hoofd en nekwervels. Bij Slaapspecialist Hendriksen vindt u alle soorten kussens zoals onder andere donzen-, traagschuim-, latex- en synthethische kussens.

Het ideale kussen

Tim over het ideale kussen

Hoe draagt een hoofdkussen bij aan goed slapen en jouw slaapsysteem? Naast de bedbodem en het matras is het hoofdkussen een ander belangrijk onderdeel om het lichaam de juiste ondersteuning en slaaphouding te geven. Het kussen zorgt ervoor dat je nek op de juiste manier wordt ondersteund en jij optimaal uitrust. Nekpijn of schouderpijn is vaak afkomstig van een verkeerde slaaphouding of een niet goed ondersteunend kussen.

Lees meer
 

Dons

Bij een donzen kussen is de kwaliteit van het dons en de verhouding tussen dons en veren bepalend voor de prijs. Een lagere donspercentage betekent dat het wordt aangevuld met veren of ander vulmateriaal. De hardheid van een donzen- en veren kussen wordt bepaald door het percentage dons en vulgewicht. Hoe hoger het percentage dons hoe zachter het kussen wordt.

Traagschuim

Bij een traagschuim kussen vormt de vulling, het traagschuim, onder de invloed van warmte en de druk volledig naar de contouren van het hoofd. Hierdoor is de ondersteuning optimaal. Het traagschuim kussen voelt nogal stevig aan en fixeert uw hoofd, waardoor u eenvoudig in één positie blijft liggen.

Latex

Een latex kussen is ideaal voor wie een stabiele ondersteuning verlangt. Latex heeft een eigen elasticiteit, hoe het latex kussen ook wordt ingedrukt - het herstelt zich weer in de oorspronkelijke vorm.

Synthethisch

De grondstof voor de vulling van een synthetisch kussen bestaat voornamelijk uit polyester. Een hoofdkussen met een synthetische vulling is makkelijk te wassen in de wasmachine. De vulling van het synthetisch kussen is zacht, licht en flexibel.Naast de aangename prijs, zijn er ook voordelen aan een synthetisch kussen: het is anti-allergisch, lekker licht en makkelijk te wassen. Als extra kussen, voor logees of als kinderkussen is dat een uitkomst. Veelal wordt een synthetisch kussen aangeschaft in verband met de antia-allergische eigenschappen.