Texeler

Texeler

Texelse schapenwol beschikt over een gedroomde combinatie van isolatie en ventilatie. Daardoor is wol warm in de winter, lekker koel in de zomer en heeft het een positieve invloed op je gezondheid. Daarbij is het product ook nog eens puur natuur én duurzaam. Want deze natuurlijke grondstof groeit na elke scheerbeurt telkens vanzelf weer aan. Zo is het schaap dus eigenlijk een soort kleine ‘vezelfabriek’. Met die zuivere scheerwol van hoge kwaliteit maakt Texeler® z’n dekbedden, matrassen, toppers, onderdekens, futons en kussens, verkrijgbaar bij Beddenspeciaalzaak Hendriksen.

Texeler
 
Texeler Deked

Texeler Bovenste Beste Dekbed

Luxueus vierseizoenen dekbed

Met recht het “allerbeste dekbed” voor het gehele jaar met een subliem comfort past zich aan alle omstandigheden probleemloos aan. Door de unieke samenstelling van dit wollen 4 seizoenen dekbed dat uit 2 delen bestaat is het totaal gewicht van dit dekbed lager dan van een gewoon wollen dekbed (met minder wol vulling een hoger comfort). Dit Texeler dekbed is ook verkrijgbaar in partneruitvoering (4 ritsen)

Tijk: 90% Tencel (eucalyptushoutvezel) en 10% wol.
Vulling: 100% dubbelgekamde Texelse lamswol.

Verkrijgbaar vanaf €179,- voor afmeting 140x200

Texeler wol

De vele voordelen van wol

  • Wol ventileert
  • Wol is licht
  • Wol is zelfreinigend
  • Wol is vormvast
  • Wol heeft een lange levensduur
  • Wol is duurzaam
  • Wol voorkomt huismijt
  • Wol werkt brandvertragend
 
Texeler Tencel tijk

Texeler Tencel

Hele-jaar-doordekbed

De tijk is gemaakt van tencel, een plantaardige vezel, iets zwaarder dan dons, maar lichter dan wol. Het voelt zacht en luxe als zijde, maar is veel sterker en onderhoudsvriendelijk. Koel in de zomer, warm in de winter. En lekker aangenaam tijdens frisse lente- en herfstnachten. Vocht en lichaamswarmte worden perfect gereguleerd, dus van zweten is geen sprake. Tencel neemt snel de warmte van het lichaam aan, ademt en ventileert uitstekend en is daarom bij uitstek geschikt voor mensen die veel transpireren.

Ter vergelijking: tencel neemt 50% meer vocht op dan katoen. Daar komt nog bij dat het vochtabsorberende vermogen en het gladde oppervalk van tencel maakt dat schadelijke bacteriën, schimmels en huisstofmijt zich niet in het dekbed nestelen.

Zeer geschikt voor beter geïsoleerde woningen en appartementen.

Verkrijgbaar vanaf €179,- voor afmeting 140x200

Texeler slaapzacht satijn dekbed

Texeler SlaapZacht Satijn

Luxueus vierseizoenen dekbed

Het beste van het beste als het om slaapcomfort gaat. Dit luxueuze Texeler dekbed is gemaakt van eersteklas materialen. Het dekbed is standaard gevuld met 100% zuivere Texelse wol. De veerkracht van de wol zorgt ervoor dat het dekbed heel licht aanvoelt. De hoogwaardige edelsatijnen tijk (hoes) en de gestikte rolrand geven het dekbed extra souplesse. Onder dit zachte vierjaargetijdendekbed kun je echt heerlijk wegdromen!

Het dekbed bestaat uit twee delen: het zomerdeel, met een vulling van 250 gr/m2 en het voor- en najaarsdeel, met een vulling van 450 gr/m2. Deze twee delen rits je gemakkelijk aan elkaar. Zo ontstaat een zeer comfortabel winterdekbed met een vulling van 700 gr/m2. Gegarandeerd aangenaam warm in de koudere nachten!

Verkrijgbaar vanaf €249,- voor afmeting 140x200