Dordtse Bedden Collectie

Dordtse Bedden Collectie

Eigenaar Leo Hendriksen: “In 2020 bestonden we 85 jaar. Het was natuurlijk een heel raar jaar, waardoor ons jubileum een beetje in het water is gevallen. Maar ondanks alle maatregelen en lockdowns zijn we niet op bed blijven liggen. Integendeel: we hebben een compleet nieuwe beddencollectie laten maken.” Bij het ontwikkelen daarvan waren er drie uitgangspunten: betaalbaar, voldoende keuzemogelijkheden en lokaal.

 

Dordtse Bedden Collectie
 

Betaalbaar

“Het eerste uitgangspunt was net als bij ons jubileummodel: de prijs. De aanvangsprijs is 1.935 euro”, vertelt Leo. “1935 is het jaar dat mijn opa begon met de eigen beddenmakerij."

Jouw droombed

"Het tweede uitgangspunt: voldoende keuzemogelijkheden bieden om je eigen droombed samen te stellen. Met keuze uit drie soorten pocketveermatrassen, vijf verschillende topmatrassen, zes hoofdborden, twaalf pootjes, nachtkastjes, bedbanken en 68 stoffen zijn we daar goed in geslaagd."

 

Shop lokaal

"Het derde uitgangspunt: lokaal. De bedden, onder de naam Dordtse Bedden Collectie (DBC), zijn alleen verkrijgbaar in Dordrecht. Dat is wel één van de positieve effecten van het virus. Consumenten kopen meer lokaal en ze waarderen de aandacht en service van de lokale ondernemer. De lokale ondernemer doet meestal net wat meer zijn best voor de klant. Als je lokaal iets koopt, ondersteun je bovendien de lokale economie en werkgelegenheid. En het is beter voor het milieu. Kortom: het voelt gewoon beter.”

Coming soon

Benieuwd wat voor beddenmodel er is vernoemd naar jouw Dordtse wijk of streek? Houd onze website dan goed in de gaten want binnenkort introduceren wij hier alle nieuwe modellen.